Night at the Museum


Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia a recidivat, în cel mai bun sens, şi iată că ediţia a doua a Nopţii Muzeelor a adus instituţia de cultură din oraşul meu pe unul din primele locuri la nivel naţional privind numărul de vizitatori, între celelalte muzee care au organizat aşa ceva. La faţa locului am auzit că, din acest punct de vedere, Alba Iulia ar fi depăşit şi Clujul.

BRĂŢĂRI DACICE:

Acum, nu ştiu ce pondere a deţinut fiecare din următorii factori: promovarea, gratuitatea, exponatele deosebite sau evenimentul în sine. Cert este că pe la ora 21.45 de la Hotel Cetate până la Catedrala Încoronării era plin de maşini. OK, recunosc, nu erau toţi vizitatori ai muzeului, erau şi ţărani cu nunţile care şi-au lăsat maşinile cum i-a tăiat capul. Cu chiu cu vai am ajuns în zona Universităţii 1 Decembrie 1918 şi ne-am strecurat prin mulţime, spre intrarea principală a muzeului. Când am văzut atâta lume, primul lucru care mi-a venit în minte a fost acesta: nici prea multă promovare nu e bună (glumesc desigur).


Nu o lungesc prea mult, ce vreau să mai spun este că evenimentul a fost un real succes, la care au avut o contribuţie esenţială promovarea şi obiectele deosebite expuse: cele 13 brăţări dacice de aur, placa de marmură cu Marte în ţinută de gladiator şi statueta de marmură a zeiţei Nemesis, ultimele descoperite cu ocazia săpăturilor de pe şantierul din interiorul Cetăţii Alba Carolina. Nu în ultimul rând personajele istorice care au prins viaţă prin bunăvoinţa şi truda grea a celor de la muzeu au făcut ca noaptea de sâmbătă să fie cu adevărat magică.
P.S. desigur, avem şi poze

3 Responses to Night at the Museum

 1. marius says:

  reusite pozele tale
  si intr-adevar a fost un succes evenimentul organizat
  si cand am fost eu pe acolo a fost lume multa, inghesuiala mare 🙂

 2. Din presa am aflat ca au fost peste 5000 de vizitatotri in cateva ore, ceea ce e remarcabil.

 3. Gina says:

  Se joaca oamenii astia, dar se joaca frumos. Imi pare rau ca nu am putut sa fiu si eu prezenta sambata noaptea la eveniment. Am auzit si am citit ca a fost ff multa lume, asa ca putem numi astfel de evenimente cele mai mari realizari pe plan cultural la nivel local. Cine mai strange atat amar de lume sa cunoasca istoria si cultura intr-o noapte scurta?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *