Cetatea Alba Carolina a fost din nou luată cu asalt


Pare a fi titlul unui comunicat de presă. Ce să-i faci, obişnuinţa. Dar este adevărat: campania de promovare a evenimentului a dat roade, oamenii aveau deja experienţa plăcută a inaugurării Parcului din Şanţurile Cetăţii şi au venit, aşa cum îi place şi colegului meu Florin să spună, în puhoaie. Da, a fost o mare bucurie să văd că bălgrădenii mei sunt interesaţi să vadă ce se întâmplă cu Cetatea lor şi le place ceea ce descoperă. Acum ştiu că unii o să spună că sunt plătit să scriu aceste lucruri, pentru că lucrez la Grup Corint. Acestora le spun că pe blogul personal scriu ce vreau şi cum vreau, singura cenzură fiind cea a bunului simţ. Chiar dacă nu aş fi fost direct implicat în promovarea imaginii Cetăţii şi oraşului, aş fi luat parte la evenimentul de sâmbătă şi apoi aş fi postat pe acest blog fotografii cu ceea ce am văzut şi mi-a plăcut: mulţime de oameni, spaţii de plimbare, ziduri vechi scăldate în soare, flori, verdeaţă şi o Cetate plină de viaţă.

 

Cârcotaşii sunt prea orbiţi însă de foamea de bani şi de putere ca să poată admite că Cetatea din Alba Iulia este tot mai frumoasă, că s-a lucrat bine (am spus bine, nu perfect), că locuitorii acestui oraş aveau nevoie şi de aşa ceva (nu am spus: numai de aşa ceva) şi că se bucură de ceea ce le oferă această Cetate. Aceste lucruri sunt confirmate foarte clar de aglomeraţia (în cel mai bun sens al cuvântului) de pe Şanţurile Cetăţii din fiecare week-end şi nu numai. Mi se pare însă foarte aiurea şi prostesc din partea unora să vină la acest eveniment ca să arunce câte o privire haină, şi să bage de vină (galbeni) iar alţii să se plimbe triumfători la inaugurarea Traseului de Nord, deşi nu au nimic de a face cu Cetatea, în afară de faptul că locuiesc la o anumită distanţă de ea, după care, a doua zi, de 1 mai, să meargă să ecologizeze nuştiuce zonă de gunoaiele portocalii.

 

Îmi pare rău că am insistat atât de mult pe aspectele mai puţin frumoase ale subiectului; nu vreau să mă mai lungesc cu acest articol. În final vă spun că fotografiile făcute sâmbătă ar fi mult mai grăitoare, dar e o mică problemă în acest moment cu încărcarea lor. Până atunci, lăsăm să îndeplinească această misiune un filmuleţ realizat de un bun prieten şi coleg, Dani Siminic:

2 Responses to Cetatea Alba Carolina a fost din nou luată cu asalt

  1. Ioan says:

    Am fost la “asaltul cetatii” si am pus citeva imagini aici:
    http://www.facebook.com/pages/ALBA-IULIA/117330165015599?sk=wall
    Tot aici puteti vedea si un album cu imagini mai vechi cu Alba Iulia

  2. Da, e un asalt in ghilimele, un asalt în sensul bun. Mă bucur să văd că oamenii fac fotografii cu Cetatea şi cu oraşul; în timp capătă valoare şi de asemenea este un mod de promovare a ceea ce avem aici la Alba Iulia. În ultima perioadă Cetatea Alba Carolina devine tot mai populară şi tot mai cunoscută, mai ales pe internet, în special datorită acestor fotografii frumose care sunt ca nişte cărţi de vizită.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *