Consilierul liberal, care dorește sterilizarea unor femei (de etnie rromă)


Oarecum tardiv scriu și eu despre cazul consilierului local Buglea Rareș, fost președinte al TNL Alba, care, în urmă cu mai multe zile a făcut o afirmație rasistă pe pagina proprie de facebook. Aici găsiți detalii. Practic, tânărul susține ”sterilizarea femeii rrome, dacă după prima naștere la ancheta socială se dovedește că nu are condiții și nici intenția de a crește primul prunc în condiții cât de cât umane!” Una din consecințele suportate de tânărul consilier, a fost demisia din funcția deținută în partid. A fost mustrat de liderii liberali locali, dar s-a bucurat și de o destul de largă susținere din partea unor cunoscuți, prieteni etc. În prezent subiectul pierde semnificativ din amploare, ceea ce-i va permite tânărului liberal să își reintre în curând în drepturi, după părerea mea. Este foarte interesat faptul că, cel despre care vorbim, a luat bani frumoși din colaborarea cu o asociație numită Pakiv, targetată tocmai pe problemele etnicilor rromi. Doi prieteni din Alba Iulia,  Andrei Dobra și Marius Filimon au scris și ei despre acest subiect. Respectându-le opinia mi-am exprimat și eu punctul de vedere, față de abordarea fiecăruia:

”Tanarul RB despre care ai vorbit, nu este conștient de pozitia publica pe care o are. Ca și consilier local nu te apuci sa arunci cuvintele la întamplare pe o rețea de socializare, ca și când ai fi un simplu cetățean fără notorietate care e luat în seama doar de alți câțiva ca el. Postarea lui pare a fi un act de impulsivitate, pentru ca, daca nu ar fi fost asa, tanarul fost liberal ar fi trebuit sa vina cu un proiect bine pus la punct, cu o analiza temeinica și astfel nu ar mai fi fost atât de vulnerabil în fața adversarilor politici. Părerea personală e una, declarațiile făcute în public sunt alta. Sunt țiganii o problema socială? Poate. Însa nu acest tânar e geniul care sa ne dea soluția la rezolvarea acestei probleme.”

”Sunt de părere ca acest coleg al tău a demonstrat că haina care i s-a dat e prea mare pentru el. Privește puțin și alte detalii de pe contul pe care îl are pe rețeaua de socializare, ca sa îți dai seama cat de în serios ia el lucrurile (e un vanator de comunisti, nascut in anul 1907). Parerea mea este ca trebuia să renunțe și la funcția pe care o deține în Consiliul Local, în condițiile în care a adus o jignire unui număr mare de cetățeni din Alba Iulia.”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *