Astăzi, despre ”Ziua de Mâine” care a trecut


Da, ”Ziua de Maine” a trecut. O spun oarecum cu nostalgia care se regăsește în multe din melodiile care s-au auzit la ediția de anul acesta a festivalului. Pentru mine a fost prima oară când am fost invitat în calitate de blogger oficial la acest eveniment. A fost o bucurie deosebită să-i revăd în Alba Iulia pe unii din cei mai renumiți folkiști din țară. Tot cu ocazia festivalului am avut prilejul să mă întâlnesc și cu oamenii fani din online, pentru care, recunosc aș fi putut fi o gazdă mai bună.

Prima zi a festivalului: de la ora 11 îndătinata întâlnire la Art Café Downtown. Pot să spun că asta a fost încălzirea. Prima seară a fost magică. Alexandra Andrei, Marius Matache & Folkband Imperfect, Daniel Iancu, Mircea Baniciu, Vladi Cnejevici & Teo Boar, Nicu Alifantis si invitatii sai, Razvan Mirica, Virgil Popescu, Grupul vocal Jazzappella, Grupul cameral D’ACORD din Sibiu au făcut ca seara de vineri să devină pentru mine, de neuitat.

A doua zi a fost de asemenea, deosebit de frumoasă. Seara l-am ascultat pe Vali Șerban, directorul festivalului și omul alături de care am stat de atâtea ori, la  Radio Reîntregirea, făcând tehnicul pentru emisiunea care a născut acest festival și care se numește tot ”Ziua de Mâine”.

Ultima seară a fost, pot spune, cireașa de pe tort. Paula Seling a adus acea vibrație, care te face să simți cu adevărat forța versurilor, care te face să trăiești, să simți și să regăsești acele emoții, despre care vorbeau într-un mod unic un Bacovia sau un Nichita Stănescu. Nu vreau să mă lungesc cu scrisul.

Au vorbit mulți despre organizarea foarte bună. E adevărat acest lucru și mă bucur că oameni din afară au făcut această constatare. Felicitari!

Organizatorilor: CJ Alba si Cultur’Art
Partenerilor în organizare: Casa de Cultura a Sindicatelor Alba IuliaCasa de Cultura a Studentilor Alba IuliaAsociatia RYMAMuzeul National al Unirii Alba IuliaArt Café Downtown
Partenerilor media: TVR ClujRadio România ActualitatiRadio ClujRadio Reîntregirea, Alba Tvromantic.FMItsy BitsyForeverfolk,Radio3Net.

P.S. De fiecare dată când pomenesc cuiva din afară (din afara județului) atuurile Alba Iuliei la capitolul ”viață culturală” menționez cel mai important festival de muzică Folk din țară, Ziua de Mâine. Mulțumesc Make, pentru invitație!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *