Politica cea curvă și progeniturile sale


Nu m-a interesat niciodată politica. Nu mi-au plăcut și nu îmi plac politicienii de nicio culoare.  Atunci când a trebuit să vorbesc despre politică am făcut-o doar în interes de serviciu, adică din perspectivă jurnalistică. De ce nu îmi place politica? Cred ca din același motiv ca și alte sute de mii de români. Cu precădere în România, imaginea politicii e atât de șifonată, încât și simpla pronunțare a termenului provoacă inevitabil greață.

De unde mi-a venit asta cu politica? De la o mică mizerie a unui politician local frustrat. Cum spuneam, singura tangență pe care am avut-o cu acest mediu bolnav (politic) a fost prin intermediul emisiunilor pe care le-am realizat la televiziune, în special în perioadele electorale. Nu am făcut și nu fac parte din vreun partid și nici nu cred că voi adera vreodată la vreo doctrină politică. De fapt membrii partidelor din România de astăzi nici nu știu ce e aia doctrină, sigurul lucru în care cred cu tărie este banul. Partidul e bun, indiferent de orientare, atâta timp cât te poate conecta la o sursă.

Să revin. Numele politicianului local, scund, cu ochelari și un pic peltic e Florin Roman. Pe parcursul materialului mă voi referi la el folosind doar inițialele, ca să nu intoxic cititorii. La manifestarea de protest de duminică, desprecare am și scris, FR, m-a luat la un moment dat de după cap, și mi-a șuierat plin de venin, o amenințare la ureche: “fii atent la ce se întâmplă, o să îți vină și ție rândul”. Nu îmi amintesc exact, dar cam asta era ideea, ceva de genul că această “revoluție” îi va aduce pe ei la putere și atunci o să îmi arate el mie. Precizez, FR e vicepreședinte în cadrul PNL Alba. După faza asta FR postează pe facebook o fotografie cu mine, de la protest (am fost prezent acolo în calitate de jurnalist. atât.) sub care scria ” Fotograful oficial al puterii, Emanuel Dragusin, la datorie…de denigrare a miscarii albaiulienilor!” Am avut un schimb de mesaje cu el pe FB, dar fără rezultat. Interesant, niciunul din comentariile postate de alții la această fotografie nu făcea referire la mine. De ciudă, FR a postat el un comentariu: “dragusin o sluga penibila a fratilor Sabau si Corintului, marioneta PDL, câștiga cât 25 de albaiulieni la un loc. Meseria: denigrator al albaiulienilor. Un oltenas cu simbrie in haita oranj-gutanilor! Va promit si alte lucruri interesante despre aceasta sluga cu acte in regula!”

Pe scurt, eu dețin în prezent doar un renault symbol, cu motor de 1,4, la care încă mai am ani buni de rate. Cam atât. În schimb, FR, deține un BMW x5 sau x6 și a reușit să își ridice o casă. FR, fost jurnalist, a avut șansa de a intra în grațiile anumitor politicieni și astfel în vremea guvernării PNL-iste a fost membru în mai multe consilii de administrație, pe la București, ceea ce a făcut ca pușculița lui FR să ia în dimensiuni. Așadar, FR, la capitolul cinstit și sărac ai pierdut în fața mea.

E curvă politica, dragii mei, e o curvă fără principii, iar progeniturile ei te pot ataca oricând fără nicio remușcare. Nu o să mai spun altceva acum despre FR, cred că mesajele lui înveninate sunt destul de sugestive.

2 Responses to Politica cea curvă și progeniturile sale

  1. Lorrie says:

    O persoana ale carei capacitati intelectuale sunt limitate si nu este apta sa poarte o disputa folosindu-se de argumente logice si plauzibile, va recurge la atacuri la persoana. Consider ca ai alocat prea mult spatiu unui individ care iti este evident mult inferior si o stie si o simte si el foarte bine, altfel nu ar fi atat de virulent.
    Eu am o nelamurire. Ce are individul acesta cu oltenii?(Ca sa nu mai vorbim de faptul ca habar nu are ce vorbeste- tu chiar nu esti oltean!) Nu e prima data cand se leaga de originea numelui tau de familie. Aceste accese de xenofobie si culoarea verde pe care o tot afiseaza ma duc mai degraba cu gandul la cei care i-au facut felul lui Nicolae Iorga decat la ecologie… Watch out!!!

  2. […] de genul acesta mă întristează. Şi mă determină să îmi pun, pentru a 246-a oară, întrebarea: eu cu cine […]

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *