Cum am vazut eu Cronica Carcotasilor


Era demult, cand il ascultam la radioul din bucataria parintilor, dimineata, pe carcotasul Serban Huidu. Imi amintesc ca avea o satira plina de umor si era ca o cafea buna de dimineata. Nu imi mai amintesc cand am vazut prima cronica la televizor. A intrat in viata mea asa, pe nestiute. M-am trezit doar ca in fiecare duminica (parca atunci se difuza) eram in fata televizorului la cronica si nu era aproape nicio alta emisiune sau film care sa ma determine sa schimb canalul. Au trecut anii si, la fel ca multi altii, am devenit un fan al Cronicii conduse de Huidu si Gainusa.

Recunosc ca si eu gustam cu precadere ingredientul esential al Cronicii si anume chiftelutele, pe care fanii le semnalau iar carcotasii le comentau. Intotdeauna am considerat ca umorul acestei emisiuni si implicit al celor ce o realizau era unul de calitate, unul inteligent. Era o emisiune a celor care sunt impotriva mediocritatii, a manelelor si a prostului gust. Carcotasii au fost si sper ca vor ramane acest Caragiale al vremurilor noastre. Pot chiar sa spun ca au fost un reper si o prezenta necesara in media romaneasca. Cineva trebuia sa spuna ce nu e bine pe sticla, ce incalca anumite norme de bun-simt, bun-gust si educatie. Huidu si Gainusa erau cei care vorbeau deschis despre greselile colegilor lor care apareau pe sticla, dar o faceau intr-un mod echilibrat. Nu pot sa spun ca toate glumele lor au fost perfecte sau ca am fost mereu de acord cu ei, insa trebuie sa recunoastem ca cei doi carcotasi si echipa lor au gasit reteta perfecta pentru a fi atat de longevivi si sa ramana in top atatia ani. Este ceva remarcabil.

Cea mai interesanta experienta a mea cu carcotasii a fost de departe cea legata de aparitia mea la Cronica, in urma unui LIVE pe Realitatea TV, pe national, cand microfoanele noastre ne-au facut o figura. Pentru mine a fost o onoare sa apar la cronica, ma bucur insa in acelasi timp ca nu a fost sanctionata vreo gresala a mea, ci o problema tehnica. Mai jos puteti vedea fragmentul din emisiunea in care am aparut:

La final, as vrea sa spun ca imi doresc ca emisiunea Cronica Carcotasilor sa continue. Televiziunea din Romania ar fi mai saraca fara acesti oameni care fac haz de necaz si care intr-un mod atat de elegant ne atrag atentia si mai ales formatorilor de opinie din televiziune, atunci cand se greseste. Avem nevoie de umorul de calitate al Cronicii. Mihai Gainusa poate continua acest drum si poate chiar sa isi aleaga un coleg de platou cu care sa duca mai departe emisiunea. Felicitari Cronicii pentru editia speciala din aceasta seara! Eu cred ca veti depasi acest moment. Mult succes!

3 Responses to Cum am vazut eu Cronica Carcotasilor

  1. Bungust says:

    Hm. Conexiunile alea trebuiau facute inainte de intrare in direct. Dar stiind cu ce coleg lucrai…

    • Eu am intrat cu primul live pe national si urma Nicu Neag cu un live le local, alta camera, alt microfon, etc. Dar erau microfoane fara fir si s-au suprapus frecventele. Cred ca asta era explicatia.

    • Yeimy says:

      Da domne, ce ai scris tu aici e o porcarie mai mare ca tine. Imi pare rau ca zic asta si cu toate ca nu ar ruebti sa o fac, o sa dau si explicatii cu privire la afirmatiile mele.una la mana: nu exista iubirea de aproape in afirmatiile taledoua la mana: apare instictul de turma in afirmatiile taletrei la mana: te comporti exact ca si preainegalabilul serbaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaan huidu cand ia in deradere niste greseli ale semenilor lui.patru la mana: ca si el, mai sunt multi altii de care nu ai zis nimic (vezi cazul Ilascu)cinci la mana: ce tie nu-ti place, altuia nu-i face.sase la mana: arunci cu vorbe urate intr-un om pe care nu l-ai cunoscut exact ca baba aia care s-a dus saraca sa ia pensia in loc sa ia ..sapte la mana: pofta de umilire pe care o ai pentru un om te trimite si pe tine in acelasi loc josnic.opt la mana: nu intotdeauna poti controla destinulnoua la mana: pari un pic iritat ca nu ai jipanzece la mana: iertate sa-i fie pacatele si lui si alora 3 care s-au grabit la Sf. Petru, ca de e oameni si ei, ca si tine, ca si mine mai usor cu noroiu aruncat in fatza neputinciosului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *