Cum? Altă criză?


Da, așa se pare. Americanii au comis-o din nou. Le-a dat ceva cu virgulă și s-a dus totul dracului. Nu vă gândiți că o să mă apuc acum să vorbesc despre problemele economice actuale ca Moise Guran, (dar o să îl urmăresc zilele acestea) dar vă voi spune cum văd eu lucrurile. Nu mă pricep aproape deloc la mecanismele financiare, la macroeconomie și altele din aceeași categorie. Știu însă că nici la prima criză nici la ea de acum banii nu s-au evaporat și nici nu au zburat pe lună; oamenii de pe întreaga planetă au cam aceleași nevoi; resursele planetei se consumă la fel de prost, adică într-un stil larvar și fenomene cu impact planetar nu au avut loc; pământul se învârte la fel ca acum mii de ani.

 

Așadar, ce a adus crizele? Eu sunt de părere că toată tărășenia e lucrată cu cap. Probabil, nepoții sau strănepoții noștri o vor avea în manualele de istorie. Probabil că marii arhitecți ai lumii lucrează în acest mod și nu numai la echilibrarea raportului dintre numărul de mâncători de pe Tera cu cantitatea de mancare. Spun asta fără să fiu adeptul teoriilor conspiraționiste. Pe Realitatea am auzit că reprezentantul României la FMI, Mihai Tănăsescu spunea că “aşa ceva nu s-a mai întâmplat ÎN ISTORIA MONDIALĂ” și că trebuie “să ne pregătim pentru un alt mod de a trăi pe Pământ”. Wow! sună cam apocaliptic, nu? Păi ce facem, renunțăm la gadgeturi, la wireless, la mașini, motoare, calculatoare etc? revenim la epoca primitivă? Atenție domnilor economiști la genul acesta de afirmații. în acest mod dați apă la moară presei alarmiste, care abia așteaptă să rupă știrile (breaking news) cu o nouă catastrofă.

 

Întotdeauna am pers pe principiul: mă pregătesc pt ce e mai rău și sper la ce e mai bine. Trebuie să gândim optimist și realist în același timp. Și ca să zâmbiți cu încredere la finalul acestui material, închei așa: Criza este o opțiune personală!

8 Responses to Cum? Altă criză?

 1. paulyluca says:

  Care criza, domnulae? Unde? Ca io nu vad nimic. Io, de cand ma stiu, tot in criza am fost. Ba cu Ceausescu, Ba cu Iliescu, Ba cu Basexu.

  Vine alta criza? Sa vina. “Toate crizele sa vina la mine”:) :). Ca eu sunt invatat cu ele, si-s curios daca va exista vre-o criza capabila sa ma doboare :):)

  Stii cum e faza? Cat timp suntem capabili sa mai facem haz de necaz, nu-i atat de rau…

  • Asa este. Trebuie sa fim optimisti. Eu cred insa ca in cele din urma criza are si un efect pedagogic. In vremuri de prea mare liniste si comoditate anumite simturi si deprinderi ni se atrofiaza si ajungem sa ne complacem intr-un fel de lancezeala. Criza insa ar putea sa ii ajute pe multi sa fie mai cumpatati sau sa isi dezvolte anumite calitati de antreprenori. Mai ales pe romani criza ar trebui sa ii faca mai responsabili si mai harnici.

 2. Sorin says:

  De prin primavara sunt cu ochii pe doua previziuni, criza atinge punctul maxim in 2012 si publicitatea online va creste in urmatorii ani.

  Cu sau fara criza important e sa creasca publicitatea online 🙂

 3. „echilibrarea raportului dintre numărul de mâncători de pe Tera cu cantitatea de mancare”.
  Cum se face ca in Europa si SUA avem astfel de teorii in timp ce China are peste 1 miliard de locuitori, India la fel. Egiptul de la 16 milioane in anii ’70 a ajuns la 70 de milioane. La ei nu exista conspiratii de redus populatia?

  • Wow! in primul rand sunt onorat sa fiu vizitat de Regiunea Centru. 6 judete la mine pe blog. E tare. Nu a fost ironie, doar o gluma 🙂

   Ok, ponderea cea mai mare a populatiei globului se gaseste in tarile amintite si altele aflate in aceeasi parte a lumii. Ei bine eu nu pot sa sustin 100% ca mai marii lumii se folosesc de criza ca de un instrument de reducere a populatiei, dar nici nu exclud acest lucru. Oricum omul de rand din tarile cu populatie numeroasa nu isi bate capul cu aceleasi teorii ca europeanul sau americanul pt ca prima grija a lui e mancarea de astazi si poate si cea de maine iar nivelul lui de cultura e mai jos, presupun. Pe langa asta, relatia cu divinitatea e mult mai bine intretinuta in Orient decat in Apus. Pe de alta parte stim ca, cu cat e civilizatia mai ridicata cu atat numarul de urmasi e mai scazut. Intelectualul (sau cetateanul unei tari din occident) nu va face niciodata plozi in nestire. Părerea mea.

 4. Andrei S. says:

  Nu cred ca pe un angajat al Corintului poate sa il loveasca criza 😀 La cate havele pune Corintul si la cati bani a sifonat, tot o sa ii mai ramana sa il plateasca si pe Emmmanuelle :))

  • Mai, Andrei nu ai cum sa stii cati bani primesc eu. Se vede de la o posta ca esti un postac de la Unirea scapat pe aici. Nu trebuie sa imi stalcesti numele, prin asta nu arati decat ca esti un postac ieftin la fel ca multi alti colegi de-ai tai de partid. Iti las comentariul ca sa se vada cat de breaz esti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *