A atins cerul cu degetul – Crina Coco Popescu


Nu ştiam prea multe despre ea atunci când am fost cooptat alături de alţi bloggeri albaiulieni pentru team buildingul de la Albac. Avusesem ocazia, cu ceva vreme înainte, să citesc în fugă un articol în cotidianul Adevărul dar agitaţia zilei respective nu mi-a permis să mă gândesc mai bine la această tânără care a îndrăznit să sară atât de sus. Crina Coco Popescu, căci despre ea este vorba, a sărit poate mai sus decât ar fi avut habar chiar şi părinţii ei. Şi chiar dacă s-a mai spus şi în alte locuri, nu voi ezita să fac şi eu o scurtă trecere în revistă a performanţelor obţinute de această domnişoară de nici 17 ani: a escaladat cei mai inalţi 5 munţi, de pe 5 continente şi cei mai inalţi 6 vulcani de pe 6 continente, intrând astfel în Cartea Recordurior. Este cea mai tânără alpinistă de pe glob care a reuşit să atingă toate vârfurile din 7 Summits şi 7 Volcanoes iar în 2010 a fost desemnată ”Sportiva anului în alpinism”, în cadrul galei anuale ce a fost organizată de federaţia română de profil.

Cum am perceput-o eu pe Coco? În primul rând ca pe o persoană extrem de discretă şi guvernată de un bun simţ nemaiîntâlnit. În al doilea rând, ca pe o prezenţă luminoasă şi un om cu o voinţă de fier, calitate fără de care nu cred că ar fi putut să ajungă în locuri atât de inaccesibile omului de rând. Într-un cuvânt, Crina Coco Popescu mi s-a părut a fi unul dintre acei oameni al căror spirit se hrăneşte din sentimente înalte. E unul din acei oameni asupra cărora cerul şi-a pus amprenta ireversibil, pentru că sunt sigur că după ce ai fost pe cele mai înalte piscuri ale Terei vei vedea cu alţi ochi Pământul, pentru tot restul vieţii şi vei fi mereu rănit de acea dragoste şi acel dor care te cheamă spre cele mai înalte culmi.

Mă bucur că cei de la RMGC au socotit că merită să o susţină pe Coco în demersul ei de a cuceri Everestul, anul viitor. Mă bucur să văd că un om de o calitate rară este sprijinit pentru a-şi pune în valoare calităţile la maxim, putând să-şi împlinească cee mai înalte idealuri. Mă bucur că am luat parte la acest team building alături de oameni minunaţi din online, în special bloggerimea din Alba şi din Cluj, despre care voi scrie într-un material viitor. MULŢUMIRI ORAGANIZATORILOR!

La final, POZE:

4 Responses to A atins cerul cu degetul – Crina Coco Popescu

 1. serafim says:

  Waw. Acum m-a atins si pe mine inspiratia. Nu stiam de unde te stiu atunci pe strada. 🙂 M-am tot gandit de unde…da nu-mi venea nicicum in minte. Le-am zis la colegi ca probabil de la repetitiile corului Reintregirea. De fapt, iti vazusem blogul de pe blogspot. Abia acum mi-am dat seama. 😀

  Serafim Armanca (tipul cu pliantele de la seminar)

  • Louise says:

   Sunt de acord cu Gigi. Nu stiu ce se intampla ca de ficeare data cand baietii vin la Cluj oamenii nu stiu sa se bucure cu adevarat oriunde ar fi, in aer liber, in sala de concerte sau in cluburi. Sincer imi pare foarte rau si imi e rusine si as vrea si eu ca la concertele baietilor in Cluj sa fie o atmosfera incendiara, lumea sa danseze, sa cante sa aaplaude, sa se bucure din tot sufletul si sa transmita asta si baietilor pt care conteaza enorm. Am patit de mai multe ori la concertele Proconsul in Cluj sa fie putina lume , sa nu danseze si sa nu cante. Nu e suficient sa fiu eu, Andreea , Gigi si inca cativa fani ca sa fie atmosfera trebuie ca toata lumea sa se implice si sa simta bucuria in suflet. As vrea sa putem face ceva in privinta asta nu stiu. Andreea venise o data mai demult cu o idee si zicea ca ne-am putea ocupa noi de distribuirea fluturasilor care sa anunte venirea trupei la Cluj. Nu-i destul sa-mi anunt eu toti prietenii . trebuie o promovare mai buna poate Mia vedem..facem noi cumava ca la urmatorul concert sa fie super super si baietii sa-si doreasca sa revina cu drag. Ca ei zic ca s-au simtit bine..dar, pt mine e clar ca nu e chiar adevarat !!! Nu stiu..dar oricum nu cred ca le cade tocmai bine sa vada ca lumea e putina, sau ca nu danseaza sau ca nu canta. E cu totul altceva cand ai p atmosfera ca cea descrisa de Gigi de la Alba.Ok va salut pe toti si mai povestim

 2. Crina Coco Popescu este un mic geniu al catararilor. Nu stiu ce o motiveaza sa escaladeze atatea varfuri

  • Wathy says:

   Alba -Iulia. Orasul in care aveam sa ajung joi, 23 aprilie. Pe la 3 si ceva PM am fost la club Pub13. Aveam sa ma pragteesc pentru o seara excelenta, minunata. Odata cu trecerea timpului, lumea a inceput sa vina pe la ora 20:00, astfel incat, la ora 22 si ceva concertul a inceput. Sincer, habar nu aveam ce se va intampla, ce starea voi avea dupa concert. Odata cu inceperea showului, dupa cateva piese publicul a inceput sa se dezlantuie. M-a uimit reactia publicului descrisa prin aplauze, fluieraturi, batut cu paharele pe masa, strigand Proconsul, cantand piese. Mi-a dat o stare tare placuta si chiar unica. De unde provin eu, si anume din a doua capitala a Romaniei, Cluj-napoca, publicul nu reactioneaza asa, nu se stie bucura la un asemenea nivel incat sa iti transmita o stare f. placuta. Un concert Proconsul e minunat mereu, mai ales cand si publicul face o atmosfera extraordinara. O atmosfera pe care eu la Cluj, nu am simtit-o. Clujenii sunt mai fitzosi si in opinia lor s-au saturat de concerte romanesti. Eu cred ca problema este de fapt bucuria oamenilor. La Alba Iulia am simtit o primire calduroasa si s-a simtit o atmosfera degajata si plina de dans. Sper sa mai prind asemenea concert. Ma bucur ca ne-am revazut Proconsul. Pe curand..DOAR_ELp.s. Trebuie sa ii invat pe clujeni sa danseze pentru un viitor concert Proconsul:)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *