În Cetate, pe urmele bloggerilor


Mă chinui să încep acest articol şi nu îmi vine în cap nimic demn de lăsat negru pe alb. Ştiţi cum e; unul din momentele acelea în care simţi o ariditate cumplită pe creier. Aşa că trec peste partea artistică, menită să vă ţină cu ochii lipiţi de monitor, sorbind subiectul cu nesaţ şi vă spun deadreptul care e treaba.

Mă sună ieri dupămasă văru şi îmi spune că oraşul nostru e binecuvântat cu pogorârea câtorva bloggeri de răsunet din Maramureşul îndepărtat. Îl întreb de trafic, abonaţi, chestii ca să văd dacă merită să-mi mut preacinstitele moaşte şi, concluzionând că merită m-am deplasat cu oareşce dilei (delay) spre locul faptei, adică Cetatea Alba Carolina, adică la lucru. Great.

Mă întâlnesc cu preacinstiţii oaspeţi pe care o sa îi vedeţi în pozele de mai jos şi am avut bucuria să descopăr exact oamenii care au darul de a te face să simţi o zi cât un minut. Deschişi, dezinhibaţi, calzi şi haioşi, dragii noştri maramureşeni au suportat cu stoicism toată predica mea chinuită despre istoria acestor locuri, presărată din belşug cu mulţi de “nu ştiu”.  Aşa din vorbă în vorbă am ajuns să vizităm Traseul celor Trei Fortificaţii şi pe faţă şi pe dos, împreună cu Centrul de Echitaţie de unde sau auzit cei mai mulţi de “ioi”, “uau” şi “ce fain” .

Posesorii de ceea ce se cheamă blog sunt nimeni alţii decât Zicu şi Gaben, care de acum şi până în veci vor rămâne în dipticele, pomelnicele (la vii) noastre, adică bloroll, aşa să le fie numele. Amin şi să mai vină pe la noi.

4 Responses to În Cetate, pe urmele bloggerilor

 1. gaben.ro says:

  Noi trebuie sa iti multumim, pentru tot ce ai facut pentru noi.
  voi publica si eu astazi articolul despre Cetate.
  imi pare bine ca te-am (v-am) cunoscut si sunt sigur ca ne vom revedea.

 2. omg says:

  OMG, dar in ce hal scrii.
  Asa chinuit rau de tot, bolovanos.
  Faptul ca erai robot vorbitor la Realitatea mai atenua putin din “calitatile” de mai sus.

 3. Măi omg-ule, faci parte dintr-o minoritate. O minoritate atât de insignifiantă încât nu mă deranjează nici măcar cât o mâncărime în vârful urechii tale. Uite, eu nu mă supăr pentru comentariul tău, esti liber să faci asta, însă, dacă eşti un obesrvator atât de fin al imperfecţiunilor unaora, poate ai ai fi drăguţ să ne luminezi cu puterea exemplului tău, pe care să îl urmăm.

 4. natalia dragusin says:

  @OMG – Cand nu este indreptatita, critica este efectul rautatii, al invidiei sau al unei pareri prea bune despre propriile calitati care … nu exista in realitate

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *