Monthly Archives: July 2011

A atins cerul cu degetul – Crina Coco Popescu

Nu ştiam prea multe despre ea atunci când am fost cooptat alături de alţi bloggeri albaiulieni pentru team buildingul de la Albac. Avusesem ocazia, cu ceva vreme înainte, să citesc în fugă un articol în cotidianul Adevărul dar agitaţia zilei respective nu mi-a permis să mă gândesc mai bine la această tânără care a îndrăznit să sară atât de sus. Crina Coco Popescu, căci despre ea este vorba, a sărit poate mai sus decât ar fi avut habar chiar şi părinţii ei. Şi chiar dacă s-a mai spus şi în alte locuri, nu voi ezita să fac şi eu o scurtă trecere în revistă a performanţelor obţinute de această domnişoară de nici 17 ani: a escaladat cei mai inalţi 5 munţi, de pe 5 continente şi cei mai inalţi 6 vulcani de pe 6 continente, intrând astfel în Cartea Recordurior. Este cea mai tânără alpinistă de pe glob care a reuşit să atingă toate vârfurile din 7 Summits şi 7 Volcanoes iar în 2010 a fost desemnată ”Sportiva anului în alpinism”, în cadrul galei anuale ce a fost organizată de federaţia română de profil.

Cum am perceput-o eu pe Coco? În primul rând ca pe o persoană extrem de discretă şi guvernată de un bun simţ nemaiîntâlnit. În al doilea rând, ca pe o prezenţă luminoasă şi un om cu o voinţă de fier, calitate fără de care nu cred că ar fi putut să ajungă în locuri atât de inaccesibile omului de rând. Într-un cuvânt, Crina Coco Popescu mi s-a părut a fi unul dintre acei oameni al căror spirit se hrăneşte din sentimente înalte. E unul din acei oameni asupra cărora cerul şi-a pus amprenta ireversibil, pentru că sunt sigur că după ce ai fost pe cele mai înalte piscuri ale Terei vei vedea cu alţi ochi Pământul, pentru tot restul vieţii şi vei fi mereu rănit de acea dragoste şi acel dor care te cheamă spre cele mai înalte culmi.

Mă bucur că cei de la RMGC au socotit că merită să o susţină pe Coco în demersul ei de a cuceri Everestul, anul viitor. Mă bucur să văd că un om de o calitate rară este sprijinit pentru a-şi pune în valoare calităţile la maxim, putând să-şi împlinească cee mai înalte idealuri. Mă bucur că am luat parte la acest team building alături de oameni minunaţi din online, în special bloggerimea din Alba şi din Cluj, despre care voi scrie într-un material viitor. MULŢUMIRI ORAGANIZATORILOR!

La final, POZE:

Au văzut-o şi le-a plăcut

“Ecourile vizitei pe care echipa “Redescoperă România” a făcut-o vineri şi sâmbătă la Alba Iulia au ajuns până departe, dincolo chiar de hotarele ţării şi a avut mii de reverberaţii. Poate că inspiraţia nu mă prea ajută acum pentru a reflecta aşa cum se cuvine un eveniment deosebit de important pentru oraşul în care locuiesc.

Beneficiul de imagine pe care l-a cunoscut Alba Iulia este uriaş. Acest lucru îl vom simţi şi în acest an dar şi pe viitor prin turiştii care se vor îndrepta în număr tot mai mare spre o locaţie al cărei potenţial cultural şi istoric este pus în valoare tot mai mult. ”

Cam așa suna începutul articolului pe care voiam să îl public după vizita celor de la Redescoperă România. Între timp însă mi s-a defectat monitorul laptopului de pe care obișnuiam să scriu pe blog; tot acolo aveam deschise și paginile unde se găsesc articolele bloggerilor care au vizitat Alba Iulia. A mai intervenit și o perioadă de blazare, de lâncezeală, și uite așa, din nou s-a așternut un strat de praf gros peste acest blog. Dar nu acesta era subiectul.

Am toată aprecierea față de acești oameni care au făcut atât de mult pentru imaginea orașului în care locuiesc. Nu erau obligați să facă acest lucru și cu toate acestea admirația lor față de Alba Iulia, dar mai ales față de Cetatea Alba Carolina s-a materializat în articole deosebite postate pe blogurile proprii, zeci, poate sute de fotografii și filmulețe care vorbesc despre frumusețea acestor locuri. Acum urmează o listă cu link-uri către postările oaspeților noștri, fotografii și filmulețe.

1. Articolul postat pe site-ul Cetății Alba Carolina: http://cetatealbaiulia.ro/echipa-redescopera-romania-%E2%80%9Eas-da-o-zi-din-viata-alba-iuliei%E2%80%9D.php

2. http://www.blog.catalingeorgescu.com/2011/06/redescopera-romania-6-cetatea-alba.html?showComment=1311193111138#c6818186481168448544

3. http://www.monitorulab.ro/cms/site/m_ab/news/_redescopera_romania_redescopera_alba_iulia_101436.html

4. http://www.youtube.com/watch?v=QD1JCAd6tbo

5. http://razvanbb.ro/2011/06/cetatea-alba-iulia-video.html

6. http://www.redescoperaromania.ro/blog/sasea-zi-din-redescopera-romania-ne-dus-la-cetatea-alba-iulia

7. http://www.celmaitaredinparcare.ro/la-un-pahar-de-vorbe/redescopera-romania-ne-a-dus-la-cetatea-alba-iulia/

8. http://www.xplorio.ro/cetatea-alba-iulia/

9. http://www.xplorio.ro/alba-iulia-romania/

10. http://www.redescoperaromania.ro/locatie/cetatea-alba-iulia

11. http://augustinradu.ro/?p=648

12. http://portase.net/2011/06/23/top-redescopera-romania/

13. http://portase.net/2011/06/17/alba-iulia-o-revelatie-partea-i/

14. http://portase.net/2011/06/17/alba-iulia-o-revelatie-partea-a-ii-a/

15. http://www.youtube.com/watch?v=83mD8putvLg

16. http://www.facebook.com/pages/Redescopera-Romania/113897592009525

17. http://www.flickr.com/photos/petromromania/with/5862909000/

18. http://taraduveanu.ro/2011/06/17/albaiulia/

19. http://www.albaiulianul.ro/viata-in-alba-iulia/1323-echipa-redescoper-romania-a-da-o-zi-din-via-alba-iuliei.html

20. http://twitter.com/#!/PetromRO/status/81627918224199680

21. http://portase.net/tag/redescopera-romania/

22. http://cemerita.ro/incepe-promovarea-cetatea-alba-iulia/

Cam asta e lista până în momentul de față. Am pus link-urile halandala (dacă înțelegeți) adică nu într-o ordine stabilită. Pt comoditatea cititorilor, ca să nu dea copy paste la adrese în draci, voi albăstri aceste trimiteri. Dar asta se va întâmpla în viitor, când voi avea mai puțină poftă de somn și mai puțină bere în organism. Amin.

P.S. poate mai apar și alte link-uri pe aceeași temă.